Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 3. 2024

Iz tabora zasedbe Skid Row sporočajo, da so se razšli z vokalistom Erikom Grönwallom. Grönwall je bil član banda od leta 2022, vzrok prekinitve sodelovanja pa naj bi bile zdravstvene težave pevca. Na vokalih naj ga bi za nekaj prihajajočih nastopov zamenjala Lizzy Hale (Halestorm).

22. 12. 2023

Finski power metalci After Infinity so v obliki videospota razkrili pesem Without You, svoj tretji single v letošnjem letu. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Skid Row, Evanescence, Beast in Black, Battle Beast, Whitesnake in Bon Jovi.

Druga dva singla sta A Game of Chess in I Surrender to You.

30. 11. 2023

Skid Row so objavili video za komad Resurrected, sicer peti single z lani izdanega albuma z naslovom The Gang's All Here.

16. 11. 2022

Slovenjgraški heavy/stoner metalci Britof so objavili posnetek nastopa, s katerim so odprli letošnji Ozzfest oziroma njegovo spletno izvedbo Ozzfest Metaverse 2022. Gre za prvo takšno izvedbo festivala, v okviru katerega so poleg Britof v takšni ali drugačni obliki na platformi Metaverse sodelovali še The Raven Age, Black Label Society, Motörhead, Megadeth, Skid Row in Ozzy Osbourne.

9. 11. 2022

Legende Skid Row objavljajo najnovejši besedilni video za komad October's Song. Skladbo lahko najdete na bandovem zadnjem dolgometražcu The Gang's All Here, ki je izšel 14. oktobra.

8. 11. 2022

Slovenjgraški Britof bodo »nastopili« na letošnji spletni ediciji Ozzfesta. Pri tem gre za prvo takšno izvedbo festivala, v okviru katere si boste lahko brezplačno ogledali še nastope bandov, kot so Ozzy Osbourne, Motörhead, Megadeth, Black Label Society in Skid Row.

29. 9. 2022

Skid Row objavljajo svoj najnovejši video Time Bomb. Gre za komad s prihajajočega albuma The Gang's All Here, ki naj bi izšel 14. oktobra pri založbi earMUSIC.

14. 7. 2022

Skid Row so objavili nov single s prihajajočega albuma The Gang's All Here. Gre za komad Tear It Down, za katerega je band posnel tudi video, ki si ga lahko ogledate spodaj. Album naj bi izšel 14. oktobra pri založbi earMUSIC.

26. 5. 2022

Skid Row so objavili videospot za single The Gang's All Here. Gre za prvi komad z novim vokalistom Erikom Grönwallom, zaenkrat še neimenovan studijski album pa bo izšel 14. oktobra pri založbi earMUSIC.

Avtorica: Tina Urek
1. 4. 2022

Skid Row predstavljajo The Gang's All Here, naslovni komad prihajajočega albuma, ki bo izšel 14. oktobra. Gre za prvi album z novim vokalistom Erikom Grönwallom.

25. 3. 2022

Erik Grönwall (ex-H.E.A.T.) je novi frontman skupine Skid Row. Band z Erikom že snema album z naslovom The Gang's All Here, ki bo izšel 14. oktobra.

1. 3. 2022

Skid Row sporočajo, da naj bi njihov najnovejši dolgometražec izšel drugo polovico letošnjega leta, točen datum pa je trenutno zastavljen za 16. september. Kljub temu pa bodo oboževalci nekoliko prej prišli na svoj račun, saj fantje nameravajo še ta mesec objaviti prvi single.

15. 7. 2021

Ameriška punk/metal zasedba American Terror predstavlja videospot za skladbo Attitude, prvi single s prihajajočega albuma. Skupino sestavljajo vokalist Brad Cox (Grayson Manor), kitarist Pat Valley (Grayson Manor), basist GK Via in bobnar Rob Hammersmith (Skid Row)

Za snemanje, produkcijo in miks je poskrbel vokalist Brad Cox, ki je skupaj z legendarnim producentom Mikeom Clinkom (Guns N' Roses, Megadeth, Metallica) solastnik Black Paw Music. Za mastering je bil zadolžen Troy Glessner (Disturbed, New Found Glory).

28. 6. 2021

Pred nekaj dnevi je svet glasbe zapustil 55-letni Johnny Solinger. Dober mesec dni nazaj je na družbenih omrežjih objavil, da mu odpovedujejo jetra, kar je verjetno tudi glavni razlog za njegovo smrt. Solinger je bil med leti 1999 ter 2015 vokalist zasedbe Skid Row.

Avtorica: Tina Urek
23. 3. 2020

Ameriški heavy punk/metal band American Terror, v katerem sodelujejo člani Skid Row, Sugar Ray, Phunk Junkeez in Grayson Manor, je objavil besedilni video za skladbo Judgement. Gre za prvi single z njihovega debitantskega albuma z naslovom Influencer, ki bo izšel 22. maja pri založbi EMP Label Group.

Za snemanje, produkcijo in miks albuma je poskrbel vokalist Brad Cox (Grayson Manor), sicer tudi partner v publishing firmi Black Paw Music, ki jo vodita skupaj z legendarnim producentom Mikeom Clinkom (Guns N' Roses, Megadeth, Metallica), med drugim pa je zmiksal tudi aktualni album Goodbye Cruel World skupine Icarus Witch. Mastering je opravil Troy Glessner (Disturbed, August Burns Red, Devin Townsend, Icon For Hire). American Terror poleg Brada Coxa na vokalu tvorijo še kitarist Pat Valley (Grayson Manor), basist Murphy Karges (ex-Sugar Ray), bobnar Rob Hammersmith (Skid Row) in DJ Soulman (Phunk Junkeez), za žive nastope pa se jim pridruži tudi basist GK Via (Grayson Manor).

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška